31 July 2021

Το λογότυπο της My Academy

 
Ακαδημία Τένις

Aγαπητοί γονείς & φίλοι της my academy

Από τον Σεπτέμβρη του 2017 μια καινούρια προπονητική χρονιά ξεκινά για την τενιστική ακαδημία My Academy του Salonica Tennis Club.

H ακαδημία μας αποτελεί την τενιστική κοιτίδα ενός χώρου με ιστορία σχεδόν τεσσάρων δεκαετιών στο χώρο του τένις μιας και το Salonica Tennis Club, πρωταγωνιστεί στα τενιστικά δρώμενα της πόλης μας από το 1980. Η μακρόχρονη ιστορία του χώρου αριθμεί πλήθος διοργανώσεων, μεταξύ των οποίων πολυάριθμα τουρνουά σε Ελληνικό αλλά και διεθνές επίπεδο, όπως τουρνουά της ITF και τουρνουά Davis Cup, Πανελλήνιους Αγώνες Ε1 κ.α., ενώ δεν είναι τυχαίο ότι η PTR έχει επιλέξει το Salonica Tennis Club για την πραγματοποίηση σημαντικών προπονητικών σεμιναρίων.

Στο τιμόνι του φορέα μας βρίσκονται οι κ.κ. Χρήστος Γαρέφης και Δημοσθένης Τοπάλης, αθλητές με ενεργή και αδιάλειπτη παρουσία πολλών χρόνων και με εξαιρετικές διακρίσεις στο ελληνικό και διεθνές αθλητικό στερέωμα.

Η ακαδημία μας λειτουργεί σύμφωνα με τη μεθοδολογία και το πρόγραμμα της ITF (International Tennis Federation) και εξασφαλίζει το υψηλό επίπεδο παρεχομένων υπηρεσιών της μέσα από ένα προσεκτικά δομημένο σύστημα εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης.  Αυτό πραγματώνεται με διαρκές monitoring και επιμόρφωση των προπονητών της καθώς και με συνεχές monitoring των μικρών μας αθλητών, για τους οποίους καταρτίζονται αναλυτικές αξιολογήσεις, με στόχο και σκοπό τη διαρκή τους βελτίωση και πρόοδο.

Η My Academy συμπληρώνει φέτος εννέα χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας κατά τα οποία εναργώς προσπαθήσαμε και καταφέραμε να διδάξουμε το άθλημα του tennis σε πολλά παιδιά, μέσα στο πλαίσιο μιας γενικότερης αθλητικής παιδείας που επιχειρούμε να καλλιεργήσουμε και να ενισχύσουμε τόσο σε ατομικό επίπεδο για τους μικρούς μας αθλητές, όσο και μέσα στο γενικότερο οικογενειακό πλαίσιο από το οποίο αυτοί προέρχονται.

Για τη φετινή αθλητική χρονιά (2017- 2018) έχουμε ήδη αναλυτικά καταρτίσει και προετοιμάσει το προπονητικό μας πρόγραμμα σε διαφορετικά επίπεδα τα οποία ξεκινούν από την εκμάθηση του αθλήματος από αρχάριους που κάνουν τα πρώτα τους τενιστικά βήματα και φτάνουν έως την εξέλιξή του από παιδιά που επιθυμούν να παίξουν αγωνιστικό tennis.

Επιπρόσθετα, συμμεριζόμενοι και μοιραζόμενοι ως προπονητές και ως γονείς την ανάγκη των γονιών για μια ολόπλευρη ομαλή και ασφαλή ψυχοσωματική ανάπτυξη των  παιδιών μας μέσα στο ιδιαίτερα απαιτητικό και δύσκολο πλαίσιο της εποχής μας, έχουμε σχεδιάσει μια σειρά από 10 συναντήσεις – ομιλίες για τους γονείς, με τα παρακάτω θέματα:
 

  1. Οικογενειακή Αθλητική Παιδεία
  2. Η Ανάγκη της Γυμναστικής και ο Ρόλος της στην Παιδική και Εφηβική Ηλικία
  3. Διατροφή Παιδιών & Εφήβων
  4. Η Αντίληψη του Χωρο-χρόνου & των Κλιματολογικών-Καιρικών Συνθηκών και η Σημασία της στην Καθημερινότητά Μας
  5. Μεθοδολογία Αξιοποίησης των Ελεύθερων Ωρών της Ημέρας ("νεκρός χρόνος" - μείωση σπατάλης χρόνου)
  6. Προαγωνιστικό και Προεξεταστικό Άγχος
  7. Η Αγωνία Παιδιών και Εφήβων Μπροστά στην "Έκθεση" & τη Σύγκριση
  8. Αθλητική Συμπεριφορά – Αγωνιστικό Πρωτόκολλο – Άγραφοι Κανόνες
  9. Αναζήτηση του Μοναδικού Ταλέντου του Κάθε Παιδιού & Τρόποι Υποστήριξης του Αντίστοιχου Αδύνατου Σημείου του
  10. Συνεργασία με Δασκάλους, Καθηγητές & Προπονητές – Ένας Χάρτης στην Πορεία από την Παιδική Ηλικία στην Ενηλικίωση


(Οι παραπάνω ομιλίες – συναντήσεις πραγματοποιούνται το τελευταίο Σάββατο κάθε μήνα στο Club House του Salonica Tennis club, στις 12.00)

Στην My Academy η επιθυμία να διδάξουμε το όμορφο άθλημα του tennis στα παιδιά αλλά και να συνδράμουμε στη διαμόρφωση ολοκληρωμένων χαρακτήρων μέσα από την αθλητική παιδεία αποτελεί το στόχο και την κινητήρια δύναμη όλων μας.

Mε εκτίμηση,

Χρήστος Γαρέφης & Δημοσθένης Τοπάλης
 

 
Θεσσαλονίκη, Drosia Tennis Club, Salonica Club, Δροσιά Θέρμης, 57001 Θεσσαλονίκη, τηλ: 2310 472669