31 Ιουλίου 2021

My Academy

Εξοπλισμός

Για τα παιδιά που ξεκινούν το τέννις, οποιαδήποτε αθλητική περιβολή (αποφύγετε τα μάλλινα ρούχα) και μια ρακέτα junior καλύπτουν τις ανάγκες τους. Καλό είναι να συμβουλευθείτε τον υπεύθυνο προπονητή ώστε να γίνει η σωστή επιλογή σε ότι αφορά τις διαστάσεις της ρακέτας. Κάθε παιδί θα πρέπει να έρχεται στην προπόνηση έχοντας μαζί του:

  • μισό λίτρο νερό (ώστε να το έχει διαθέσιμο ανα πάσα στιγμή και όχι μόνο στο διάλειμμα)
  • καπέλο για τον καλοκαιρινό ήλιο
  • καπέλο ή σκούφο για τις κρύες μέρες του χειμώνα
  • μια μπλούζα για να αλλάξει στο τέλος της προπόνησης

Γιατί softballs και midballs;

Η ακαδημία μας χρησιμοποιεί μπάλλες με χαμηλή αναπήδηση (softballs, midballs) και μικρότερες διαστάσεις γηπέδου εδώ και τέσσερα χρόνια.

Κεντρική ιδέα αυτής της μεθόδου εκμάθησης είναι ότι το τέννις έχει ενδιαφέρον μόνο για όποιον μπορεί να ανταλλάσει μπαλιές (rally). Αυτό όμως είναι αδύνατον για τα παιδιά όταν παίζουν σε γήπεδο με διαστάσεις για ενήλικες χρησιμοποιώντας κανονικές μπάλες. Ακόμα και αν κάποια παιδιά το καταφέρνουν, αυτό γίνεται με σοβαρές αστοχίες ως προς το σημείο επαφής με τη μπάλα. Όμως όλοι οι προπονητές γνωρίζουν ότι η σωστή τεχνική χτίζεται με βάση την επαφή με τη μπάλα στο σωστό σημείο. Συνεπώς η χρήση των σωστών διαστάσεων γηπέδου και της σωστής μπάλας με χαμηλή πίεση είναι δύο μέσα που επιταχύνουν την εκμάθηση, ενώ την κάνουν και πιό ευχάριστη.

Softballs και Midballs

Το καλοκαίρι του 2010 η 9ιεθνής Ομοσποδία Αντισφαίρισης (International Tennis Federation, I.T.F.) αποφάσισε οτι όλα τα παγκόσμια πρωταθλήματα για ηλικίες κάτω των 10 ετών θα γίνονται σε γήπεδα με διαστάσεις μικρότερες του κανονικού και με μπάλλες με χαμηλή αναπήδηση (softballs και midballs).

 
Θεσσαλονίκη, Drosia Tennis Club, Salonica Club, Δροσιά Θέρμης, 57001 Θεσσαλονίκη, τηλ: 2310 472669